رویدادهای مثل تد

TED inspired events
در سال‌های اخیر، با افزایش محبوبیت ویدیوهای تد (TED) و نیز برگزاری تعداد زیادی رویداد تدکس (TEDx) تحت مجوز موسسه تد و مطابق با اصول و استانداردهای سخنرانی‌های تد (TED talks)، سخنرانی به شیوه تد و برگزاری رویدادهایی با الهام از کنفرانس‌های تد محبوبیت بالایی در جامعه ایرانی و به‌ویژه در بین نسل جوان و تحصیل‌کرده پیدا کرده است. سالانه رویدادهای سخنرانی‌محور متعددی به سبک تد برگزار می‌شود که مشابه رویدادهای تدکس ایران (مثل تدکس دانشگاه امیرکبیر، تدکس تهران، تدکس اصفهان، و …)، طرفداران بسیاری را به خود جذب می‌کند. بسیاری از سخنرانان نیز به این سبک سخنرانی تمایل پیدا کرده و می‌کوشند با استفاده از شیوه تد، بر جذابیت و تاثیرگذاری سخنرانی‌های خود بیفزایند.

سخنرانی‌های ارائه‌شده در رویدادهای مثل تد از پیش آماده شده و معمولا بر محور تکنیک‌های داستان‌گویی طراحی می‌شود، که دارای جذابیت ویژه‌ای برای مخاطبان است. با توجه به پرستیژ و اعتبار رویدادهای مثل تد، میزبانی این رویدادها می‌تواند افزون بر جذب مخاطب، موقعیت یک کسب‌وکار را در جایگاه رهبری فکری و برتری اندیشه تثبیت کرده، تاثیر چشمگیری بر برندینگ آن داشته باشد.

علاوه براین، این رویدادها با ایجاد فرصت‌هایی برای مشارکت و شبکه‌سازی، به رشد و توسعه کسب‌وکار کمک شایانی خواهد کرد. در اینجا طرح پیشنهادی میزبانی رویدادهای مثل تد ارائه شده است.

رویداد مثل تد چیست؟

نویسنده: زینب شاهدی
رویدادهای مثل تد به رویدادهایی گفته می‌شود که از کنفرانس‌های تد (TED conferences) الهام گرفته‌اند. در این رویدادها، چندین سخنران متخصص در حوزه خود، سخنرانی‌هایی کوتاه، قدرتمند و ایده-محور ارائه می‌دهند. معمولا افراد نوآور، صاحب ایده و رهبران فکری برای ارائه سخنرانی در این رویدادها انتخاب می‌شوند.

تد نام سازمانی رسانه‌ای در ایالات متحده است که در سال 1984 تاسیس شد و تا کنون هر ساله دست کم یک یا دو رویداد با هدف انتشار ایده‌های ارزشمند برگزار کرده است. در ابتدا موضوعات کنفرانس‌های تد به سه حوزه فناوری، سرگرمی و طراحی محدود بود، چرا که باور موسسان این بود که این سه حوزه اساس نوآوری و پیشرفت آینده را شکل می‌دهند. متخصصان و صاحبان فکر در این زمینه‌ها هر سال گرد هم می‌آمدند تا ایده‌های خود را با هم به اشتراک بگذارند. اما پس از مدتی، دامنه موضوعی کنفرانس‌های تد گسترش یافت و موضوعات متنوع دیگری نیز به آن اضافه شد، تا جایی که امروز سخنرانی‌ها صدها موضوع متنوع را از همه علوم ، از هنر و رایانه و سیاست گرفته تا محیط زیست، تاریخ، ریاضیات، آموزش، و …، در بر می‌گیرند.

سخنرانی‌های تد (TED Talks) با شعار قدیمی «ایده‌ها ارزش انتشار دارند» و با شعار جدید «ایده‌ها می‌توانند همه چیز را تغییر دهند» به صورت رایگان و آنلاین در اختیار همگان قرار می‌گیرد. این سخنرانی‌ها توسط مترجمان تد به زبان‌های مختلف ترجمه و زیرنویس می‌شود. اکنون تد یکی از معتبرترین و بانفوذترین رسانه‌های جهان به‌شمار می‌رود و اغلب افراد دست‌کم چند مورد از سخنرانی‌های آن را در اینترنت و یا رسانه‌های دیگر تماشا کرده‌اند. کنفرانس‌های تد با فرمت خاص خود هر سال در شهر ونکوور کانادا برگزار می‌شود، و صدها کنفرانس زیرمجموعه تد نیز با دریافت مجوز از این موسسه، در شهرها و کشورهای مختلف و به زبان‌های بومی برگزار می‌شوند.
با در نظر گرفتن پیشینه غنی و تاثیرگذاری قابل‌توجه کنفرانس‌های تد، اکنون می‌توان گفت این رویدادها از موفق‌ترین و معتبرترین رویدادهای سخنرانی‌محور متمرکز بر ایده در جهان به‌شمار می‌روند. از مهم‌ترین ویژگی‌های رویدادهای مثل تد که باعث قدرتمندی و نفوذ بالای آنها می‌شود می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • سخنرانی‌های فشرده و متمرکز: سخنران‌ها در رویدادهای مثل تد ارائه‌هایی مختصر اما پربار دارند که معمولا بین 10 تا 18 دقیقه طول می‌کشد و طیف گسترده‌ای از موضوعات را در بر می‌گیرد.
  • حرکت بر لبه علم و فناوری: محتوا و ایده‌های سخنرانی در رویدادهای مثل تد با دقت فراوان به‌گونه‌ای انتخاب می‌شود که در آن از جدیدترین یافته‌های علمی، محتواهای خلاقانه، و نوآوری کافی استفاده شده باشد.
  • رویکرد بین‌رشته‌ای: در رویدادهای مثل تد، سخنران‌ها از میان افراد فعال در رشته‌ها و زمینه‌های مختلف گرد هم می‌آیند و سخنرانی‌ها موضوعاتی متنوع را پوشش می‌دهند، از جمله علم، فناوری، آموزش، کسب‌وکار و تجارت، مسائل روز جهان، و داستان‌های شخصی، و بسیاری موضوعات دیگر.
  • تولیدات با کیفیت: رویدادهای مثل تد به شکلی حرفه‌ای و با استفاده از اصول راهنمای تد سازمان‌دهی می‌شوند. از آنجایی که تد در سازمان‌دهی رویدادهای سخنرانی‌محور سابقه درخشانی دارد، استفاده از الگوهای آن می‌تواند موفقیت رویداد و سخنرانی‌ها را تضمین کند.
  • تعامل و شبکه‌سازی درون جامعه هدف: رویدادهای مثل تد معمولا دربردارنده فرصت‌های بسیار خوبی برای شبکه‌سازی و تعامل بین حاضران است. از آنجا که شرکت‌کنندگان در این رویدادها معمولا افرادی منتخب، علاقمند و فعال هستند، تعاملات درون این جامعه معنادار بوده و به شبکه‌سازی‌هایی مفید و آینده‌دار منجر می‌شود.
  • محوریت داستان‌گویی و ارائه‌های اثربخش: در رویدادهای مثل تد، بسیاری از سخنرانی‌ها با استفاده از تکنیک‌های داستان‌گویی طراحی و ارائه می‌شوند که تاثیرگذاری و جذابیت آنها را دوچندان می‌کند. در این سبک سخنرانی، از گیرایی داستان‌گویی برای افزایش جذابیت، یادگیری، و حفظ توجه مخاطب استفاده می‌شود. این ویژگی‌ها پیش از این به موفقیت چشمگیر کنفرانس‌های تد و بازدیدهای میلیونی ویدیوهای سخنرانی آن منجر شده است. کسب‌وکارها می‌توانند با بهره‌گیری از تجربه تد و با الگوبرداری از سبک آن در همین مسیر گام بردارند.

نویسنده: زینب شاهدی؛ مربی سخنرانی به شیوه تد

درباره

مشاور و مترجم هستم و می‌نویسم

بدون دیدگاه

ارسال دیدگاه